Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riggad debatt i Folkets hus

Annons

Se till vad Alf Johansson (s), Carin Runeson (s), Sören Bertilsson (s), Lars-Ove Hagberg (v) och övriga i landstingsledningen gör i stället för vad de säger. Det är besluten som räknas inte oklara uttalanden om "våra ambitioner är att ha verksamheterna kvar."

När dessa yrkespolitiker använder uttrycket ambition eller målsättning betyder det i allmänhet att ingenting garanteras eller lovas. Vi upplever alltså att framtiden för lasaretten i Ludvika och Avesta fortfarande är mycket osäker. Även Mora lasarett är hotat.

Viljan hos landstingsledningen att söka nya vägar och bilda kommunförbund med gemensamma nämnder för kommunerna runt våra lasarett är i dag obefintlig. Oviljan mot att decentralisera och låta varje sjukhus få sin egen styrelse och en egen självständig ekonomi är fortfarande ytterst stark.

Landstingsledningen vill fortsätta med de sjukhusgemensamma klinikerna och att beställa av sig själva, vilket gör att ekonomin blir ogenomtränglig.

Hittills har landstingsledningen bara klarat att spara sig till nya underskott. Vi upplever att landstingsdebatten i Folkets hus i Ludvika som hölls i söndags var riggad. Enbart representanter för socialdemokratin samt en tjänsteman satt i panelen. Stödfrågor från vissa socialdemokrater i publiken samt en bristande respekt för kritiska synpunkter från publiken urholkade debatten ytterligare.

Vi utmanar socialdemokraterna och vänstern på en riktig debatt om sjukvårdens framtid i Ludvika och Mora. Törs Ni ställa upp?

LILLY GRANBERG

Mer läsning

Annons