Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridslinga planeras på Sollerön

Annons

- Vi räknar med att behöva rusta upp ungefär halva sträckan, säger Barbro Svensson som leder projektet.

En markerad ridslinga underlättar i första hand för Solleröns hästintresserade ungdomar och andra utan marktillgångar och med mindre lokalkännedom att ta sig fram med häst.

Slingan ökar även möjligheten för ridskolan i Sundet att i samarbete med andra aktörer på ön, kunna erbjuda ridning som en del av en familjeaktivitet under semestern. Ridskolans hästar är även särskilt lämpade för barn med funktionshinder. För en del av dessa barn och ungdomar är enda möjligheten att ta sig ut i skog och mark, att göra det på hästryggen.

Sollerön har ju en begränsad yta där mångas intressen ska samsas. Här bor omkring 100 hästar idag som därmed utgör ett dominerande inslag i kulturlandskapet och som på olika sätt bidrar till att hålla odlingslandskapet öppet.

- Genom att företag och ideella föreningar samverkar för att förverkliga önskemålet om en rid-slinga, bidrar projektet till att fortsätta det viktiga arbetet för en långsiktig, hållbar utveckling och tillväxt, menar Barbro Svensson.

Som ett led i att öka förståelsen för Hästen i landskapet, har man bjudit in LRF.s hästombudsman, Bo Slättsjö till ett möte i gamla kommunalhuset på Sollerön den 9 september.

- Vi hoppas att många människor med olika intressen och funderingar på det här med hästar på Sollerön ska komma då.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons