Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubb vill åtgärda farligt staket

Annons

Det provisoriska staketet i ridhuset är farligt för både ryttare och åskådare. Nu ansöker Bjursås ridklubb om bidrag från Falu kommun för att åtgärda problemet.

I ett brev till fritidsstyrelsen uppger Bjursås ridklubb att de inte har råd att färdigställa det "halvfärdiga" ridhuset.

I dag har till exempel ridhuset plast för fönstren. Enligt Bjursås ridklubb innebär detta en säkerhetsrisk och styrelsen har beslutat att detta ska åtgärdas.

Dock finns det ännu en säkerhetsrisk som behöver åtgärdas men som klubben inte har pengar till. I ridhuset där det borde finnas en sarg och en läktare finns bara ett tillfälligt uppsatt staket.

"När ryttare rider i ridhuset riskerar de att fastna med foten i stolparna och vridskador på fotleder och knä kan då uppstå" skriver Ammi Ekeroth, som sitter i Bjursås ridklubbs styrelse.

"Barn som står och tittar på som åskådare kan sticka in huvudet innanför staketet när hästarna springer på spåret, vilket ökar risken för olyckor om en häst sparkar till."

Klubben har beräknat kostnaderna för en sarg med tillhörande läktare till 65 000 kronor och hoppas nu på att Falu kommun ska bidra så att klubben kan vidta dessa säkerhetsåtgärder.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons