Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridhuset invigdes

Annons

Det var med inte helt oväntad entusiasm som Smedjebackens kommunalråd, Leif Nilsson (s), hade den äran att inviga det nybyggda ridhuset på Väderbacken i Morgårdshammar på lördagen.

För 2,7 miljoner kronor av kommunala medel har Barkenbygdens hästvänner, de många unga ridflickorna i synnerhet, fått ett eldorado som verkligen heter duga.

Det imponerande ridhuset i kombination med det rymliga stallet i ombyggda Morgårdshammars ladugård med omgivningar utgör nu sammantaget ett förnämligt hästeldorado. Att ridhusets dimensionering svarar upp till de officiella normerna för ridsport torde inte ens behöva nämnas.

Allmänhet i stora skaror strömmade till för att bevittna den för ridfolket så historiska ceremonien. Enligt representanter för Smedjebackens ryttarsällskap fanns närmare 400 personer på plats när högtidligheterna kulminerade.

Kommunalrådet inträdde i ridhuset buren av en stolt och blankborstad springare vid namn Magica. Ekipaget ledsagades av ridinstruktörerna Kjell Jansson, Vickis Tengvall och Madelene Jansson.

Efter avsittning tog han plats i en högtidstribun, vackert kantad av friskt doftande höbalar för stämningens skull.

- Den här platsen blir en magnet för ungdomen. Det är en oerhört fin anläggning. Här kan man trivas och kan umgås med varandra och här kan ryttarna visa sina färdigheter. Vi känner stolthet.

- Det här är vad vi har drömt om, att få en egen ridanläggning i Smedjebacken, konstaterade kommunalrådet innan han förklarade ridhuset invigt och klippte det blågula bandet.

Ryttarsällskapets styrelseordförande, Ulrika Midér, framförde sitt och sällskapets varma tack till kommunen med Leif Nilsson i spetsen.

- Och ett tack till alla er som kommit hit och gjort denna dag så minnesrik.

Midér påminde om att ridsporten i Smedjebacken har utvecklats av tjejer på tjejers villkor och betonade värdet av att verksamheten nu kan samlas på ett ställe där det dessutom finns möjligheter att hålla på året runt.

Ridsportsförbundet i Dalarna representerades av styrelseordföranden Eva Bylander, Borlänge, och utbildningssektionens ordförande Jenny Fillman, Falun.

I vimlet sågs flera lokala kändisar, bland andra kommunfullmäktiges ordförande Bengt Norrlén (s), kanslichefen Ewa Dagwall, kommunens ekonomichef Lars Nylén och näringslivschefen Lennart Silfverin. Samtliga underströk ridhusets betydelse för Smedjebacken som en attraktiv kommun att bo och verka i.

Efter ceremonien vidtog en ridshow där små och stora hästar respektive dito ryttare gav prov på sina färdigheter från lekfulla inslag till avancerad hoppning och dressyr.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons