Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickardssons trogna fans

Annons

I dag älskar de speedway, och allra mest älskar de Tony Rickardsson.

De flesta av dem har aldrig brytt sig om slirande motorcyklar förut. Men med en överlägsen världsmästare i stan krävs ingen övertalning för att drygt hundra landsmän ska boka in sig på en egen sektion av olympiastadion. "Segern är vår" oavsett hur det går i kvällens tävling.

När klockan närmar sig 15.30 håller stämningen på att lyfta taket av Mountbatten, som ligger på ett gathörn mellan Chinatown och centralstationen i Sydney. Det är fyra och en halv timme kvar till start, men svenskgänget har inga planer på att snåla på energin.

Samstämmiga rop böljar från den ena sidan till den andra, och stiger i volym i takt med tömda ölglas.

I ett hörn säljer Masarna tröjor och kepsar. Den som inte var blågul när den kom till puben, blir det snart, och en och annan nybliven speedwaysupporter tittar längtansfullt på Masarna-supportern Otto Zakrissons hatt med tillhörande masfrisyr.

- En sån där måste man ju fotograferas i innan kvällen är slut.

När högtalarna basunerar ut "Oa hela natten" och "När vi gräver guld i USA" har den svenska flaggan fastnat på många kinder och pannor. Några blonda huvuden har fått två flätor var ("man ser mer svensk ut då") och några har tonat hela kalufsen i nationens färger.

Mer läsning

Annons