Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ria-stugans försäljning

Annons

I Falun finns ett antal människor som aldrig bidragit till samhällets bästa, utan valt ett liv fullt av kriminalitet, alkohol och droger. Sin försörjning får de, förutom genom brottslig verksamhet, av socialbidrag och förtidspensioner. Men inte nog med det. Eftersom de direkt efter avbetalningarna super upp de mottagna bidragen, får de genast extrapengar av det sociala och hjälp av Ria-föreningen.

Men stadens stora mängd ålderspensionärer som varit skötsamma och betalat skatt i hela sitt liv, men som ändå har en mycket blygsam pension. Dessa måste minsann se till att pengarna räcker. Inga extraslantar till dem inte.

I ett läge där Falu kommun pressas av brist på pengar tycks det konstigt nog vara den förstnämnda kategorin som ges ekonomisk prioritet.

Försäljningen av Fläsk-Minas gård (Ria-stugan) samtidigt med nedskärningarna i åldringsvården visar klart vilka som ska gynnas, och på vilkas bekostnad det ska ske.

Försäljningen sker nämligen till en köpeskilling som gjorts fiktiv genom att kombineras med ett ränte- och amorteringsfritt (legalt?) lån, som i realiteten utgör en förtäckt gåva. Genom dessa mygelkrumbukter, där även jäv kan ifrågasättas, uppnår politikerna sitt mål att till Ria skänka bort minst en och en halv miljoner kronor. Som rätteligen tillhör skattebetalarna!

Hade inte dessa pengar kunnat användas till åldringarnas bästa i stället?

Varför gäller inte de gamla hederliga gråsossarnas värderingar längre? Vad får det nya sättet att prioritera för konsekvenser när det gäller socialdemokraternas väljarsympatier?

PRO SENSU COMMUNI

Mer läsning

Annons