Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revynostalgi med Sven, Evert och Curt

Annons

Massor av självironi och det gamla förhållandet till grannarna, leksingarna, får inte glömmas bort. Det är några av ingredienserna i revyn. Revynostalgi kallas bitar ur revyn "Atta rögål´n" som spelades 1987. Då som nu återfinns Sven Erik Swenn, Evert Sandin och Curt Berglund, konstnär och artist.

- Vi vill vårda den gamla relationen med Leksand som annars riskerar att suddas ut allt mer nu när vi alla är region Siljan, säger Sven Erik Swenn. Vi vill ironisera kring bilden av oss själva och då som nu är det flera frågor som fortfarande är aktuella i Rättvik.

1987 diskuterades även frågan om simhall eller inte. Det nya hotell Lerdalshöjden var aktuellt och Rättviksföretag tog bort sina prickar, Rattviks Ladfabrik och Byggtra till exempel.

Mycket är sig likt. Stor skillnad är att Evert snart flyttar till Leksand, han ska enligt Sven och Curt infiltrera Leksand.

- Jag vill simma i simhallen och gå på ishockey, men leksing blir jag aldrig. Visserligen lämnar jag huset, men skogen och marken har jag kvar i Vikarbyn och mitt engagemang, säger Evert.

Den 9 maj visas föreställningen i Rättviks kulturhus och Curt, Sven och Evert hoppas att många ska komma och friska upp minnet från 80-talet och lyssna på en hel del sång och musik och se videoinslag, även de från det glada 80-talet.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons