Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revygäng åter på spåret

Annons

Grycksborevyn befinner sig med andra ord "På spåret", eller på sporet!

Revygänget vässar repliker inför årets premiär.

Tidningen tittade in under lördagens repetition där det bjöds humor, spex och buskis. I skämtsam och skrattvänlig revy...

Grycksborevyn, genom åren rosad som en av landskapets bättre, etablerar sig sist i raden av nyårsrevyer, med premiär 8 februari.

På scenen det "gamla goda gänget" som lyckas roa och beröra utan att använda sig av svordomar eller "grovisar" under bältet.

Det dribblas friskt mellan oskyldig "pushup" och längtan efter bygdens förlorade son.

Svensktoppen 40-års jubilerar, på bjursmål heter det givetvis "bjurstuppen" som i en jubileumssvit begåvas med många kända schlagers.

Revygänget slår över till tv:s publikfriande matlagning med "Bjurskörv" sedan hastas det iväg till ombyggnad av sommartorpet.

Vad sägs om en garderob förändrad till populär badtunna? Grycksborevyn ger tips.

Alla musikaler eller teatrar med självaktning bjuder audition (skådistest) så ock Grycksborevyn, som i hejdlöst rolig monolog söker en speciell själasörjare.

Revypappan Bosse Antonsson ger order.

- Nyp i kläderna, tappa lite fattning... Martin Rönningen flabbar hysteriskt.

Och sedan till det evinnerliga möglet - Karin Bergqvist, med "fejs" i Rydberg-stajl, sitter inslagen som mögelspor eller amöba. Med resten av revygänget, Katarina Hagdahl, Gunilla Hammar, Sofia Schneeberger, Lina Nyqvist, Mikael Rapp, Tommy Lundqvist och Jörgen Mandelholms agerande bäddas det för två härliga revytimmar "På spåret" eller på sporet...

- Ta det ni vill, tycker revypappan Bosse Antonsson, som i brainstorm med sitt entusiastiska revygäng snickrat ihop hela föreställningen.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons