Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revydags i Järna

Annons

Stor skrattfest kan med all säkerhet utlovas under torsdag till söndag då revyn "Vi hänger mé" spelas av Järna teateramatörer i JUF lokalen. Av entusiasmen under repetitionerna att döma lär ingen bli besviken.

- Vi blev tillfrågade i våras av idrotts-klubben om vi kunde göra något i samband med deras 100-årsjubileum, säger Hasse Ström som är hjärnan bakom merparten av revymaterialet.

Hasse skred genast till verket och i slutet av augusti fanns tillräckligt med material för att på allvar kunna köra igång repetitionerna.

Sångnummer och sketcher avlöser varandra i ett rasande tempo men någon revy där lokala företelser och makthavare häcklas är det inte frågan om.

- Det är en ren buskisrevy, säger Hasse och får medhåll av sin vapendragare, Erik Munters.

Naturligtvis kommer de båda att medverka som de Åsa-Nisseliknande gubbarna, Sigfrid och Alfred, vilket borgar för att precis vad som helst kan hända. En annan bekanting som dyker upp är den karltokiga Lisa som i vanliga fall figurerar i bygdespelet Gråbrona.

Revyorkestern, med Putte Ström som kapellmästare, består i övrigt av Pontus Nilsson på trummor, Bertil Ferneborg, bas, och Kenneth Windahl på gitarr.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons