Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revy utan riktig knorr

Annons

Det är mycket buskis och det är bra musik, men revyn når inte upp till den kvalitet som förra årets revy hade. Då kändes det mesta rappt och roligt, nu är det tyvärr några sketcher där det känns som om repliksikiftena håller på i nästan oändlighet utan att det blir någon riktig knorr på det hela.

Men där finns också en del godbitar. För dem som känner igen folk i Skålbyn kan nog bussturen med turister locka fram en del glada miner. Revykändisarna Alfred och Sigfrid är sig lika och det är också karltokiga Lisa, personligheter som blivit ett med Järnarevyn. Detsamma kan man säga om Hasse Ströms toffelhjälte som med sin personlighet betyder mycket för revyn.

De gymnastiserande gubbarna Folke, Gugge och Sten-Åke får publiken att skratta. Hasse Ström och Erik Munters som Anna-Karin Perols Nilssons och Rosita Hellbergs hundar är en bra sketch som får ett extra lyft genom musiken.

Ofta lyfter musiken flera av numren. Ett tydligt exempel på detta är cruisingen. Revyns musiker är Putte Ström, Kenneth Windahl, Bertil Ferneborg och Pontus Nilsson.

Även om den riktiga knorren saknas på några ställen finns där en del riktiga godbitar så visst är revyn värd ett besök.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons