Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revy som grillar och roar

Annons

I Särna smög det omkring en massa troll och hade hyss för sig under trettondagshelgen. Det var Myr Herbert-trollet, Seth-trollet, Bogg-Arne-trollet, Leo-trollet, Lisbeth-trollet med flera som drabbade byn. Det handlade förstås om årets upplaga av Särnarevyn Troll-är-alla, som drog tre fullsatta hus. Det hade säkert gått att fylla minst ett till av efterfrågan på biljetter att döma.

Det är inte lätt att vara lokalpolitiker när det här gänget är på alerten. Då sitter ingen säker och som vanligt gick byborna man ur huse för att se och höra hur de "grillades" den här gången.

I år förstärktes ensemblen av två 13-åriga "gästtroll", Caroline Thysk och Jonas Dahlqvist. De spelade Polska från Järvsö på dragspel med bravur. Förutom före dette ridåhalaren och rekvisitören, Stig Olsson, som i år var en av aktörerna, bestod revygänget som vanligt av idel kända namn med Randi Sandmon och Evert Halvarsson i spetsen. För lilla sångfågeln Alva Lejonclou, sex år, var det här fjärde gången.

Det är en mångsidig ensemble, som alla har stor både sång- och scenvana och här var det en skön blandning av båda delarna. Johan (Bertil Jansson) och Svea (Astrid Schedvin) har nästan blivit ett måste vid de här tillfällena. De är två gamla skolkamrater som träffas igen på äldre dar och diskuterar byskvaller med många kluriga poänger.

Ett mycket uppskattat nummer blev också det sista inslaget före finalen där The Pupils sjöng en "Finstämd sång" om Särna förr. I takt med texten visades gamla Särnavyer på en filmduk.

Den mycket eminenta orkestern bestod av Andreas Sandmon, Kristoffer Holm, Randi Sandmon och Per Lejonclou.

Ljud- och ljusteknikerna är i dessa sammanhang lika viktiga kuggar i hjulet för en lyckad föreställning som aktörerna på scen. De sysslorna sköttes av Anders Hedlund (ljud) och Mats Bäckman (ljus). Grete Czarnecki höll ordning på ridån och rekvisitan.

Jag gissar att den fulltaliga publiken gick hem med ett leende på läpparna och nu ser fram emot nästa års upplaga, eftersom vi tar för givet att det blir en revy då också.

KERSTIN BERGSTRÖM

Mer läsning

Annons