Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorskritik mot Nordlöf

Annons

För en tid sedan vände sig kooperativet Karusellen till kommunens revisorer.

Företrädare för Karusellen anklagade barn- och skolnämndens ordförande Mariann Nordlöf, s, för ministerstyre.

Detta sedan Nordlöf stoppat intagningen till Karusellen, sedan kooperativet efter en lång och djup konflikt uteslutit en familj. Något som kooperativet upplevt som en orättvis ekonomisk sanktion.

Revisorerna har nu granskat Nordlöfs agerande.

Hon får kritik, för att ha överskridit sina befogenheter. Nordlöf har enligt revisorerna inte haft rätt att stoppa fördelningen av barn till kooperativet. Karusellen har inte heller fått möjlighet att överklaga beslutet.

- Vi tycker att vi gjort omoraliskt rätt, men formellt fel. Jag har hela tiden haft nämndens stöd i mitt agerande, säger Mariann Nordlöf.

Hon har rätt att sluta avtal inom förskoleverksamhet och skolbarnomsorg, men inte att förändra villkoren så som skett här. Därför prickas hon av revisorerna.

Mariann Nordlöf medger att ett formellt beslut skulle ha skrivits. En följd av konflikten är att avtalen med alla kooperativ ska skrivas om inför nästa år.

Kommunen vill ha en adjungerad ledamot i respektive styrelse och information i ett tidigt skede när konflikter uppstår inom ett kooperativ.

Mats Lind, kooperativet Karusellen, är i stort sett nöjd med revisorernas granskning. Men han tycker att det är beklagligt att revisorerna inte vänt sig till kooperativet för att kontrollera fakta.

Han menar att en del uppgifter som framförts från barn- och skolnämndens ordförande inte stämmer.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons