Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschen utvecklar i nya lokaler

Annons

- Det här har varit ett projekt som social och utbildning har drivit i år, en mötesplats för långtidssjuksskrivna. Det har fungerat positivt och nu går vi ett steg till, vi vill utveckla projektet, förklarar Jenny Lyxell och Pernilla Skoog-Nilsson från kommunens personalenhet.

De två har just lämnat en treårig utbildning på Hälsopedagoglinjen i Gävle, Jenny med ett halvårs försprång före kollegan. Nu jobbar de tillsammans med engagemang och framtidstro.

- Revanschen ska fortfarande fungera som en mötesplats, men vi ska utvidga verksamheten med kursverksamhet, förtydligar Jenny Lyxell.

- Det blir allt från stresshantering till allmän hälsoutveckling.

- Ytterligare ett steg på vägen tillbaka till ett arbetet, tillägger Pernilla Skoog-Nilsson.

Det är hon som kommer att finnas på plats i lokalerna Skogsrundan 8. Fyra dagar i veckan kommer Revanschen att hålla öppet, två av dem fylls av kursverksamhet medan det i övrigt kommer att fungera som öppet hus, precis som tidigare.

- Det är en chans att hämta andan, att få prata.

Revanschen startade från början på initiativ av en kvinna som var långtidssjukskriven.

- Hon kom med idén, hade känt behovet av att få träffa andra i samma situation. Det är lätt att tappa självförtroendet när man går hemma länge och man behöver få känna att man inte är så "dålig" som man känner sig just för att man inte jobbar, säger Pernilla allvarligt.

Den nya kursverksamheten kommer att anpassas efter behov.

- Det blir lite som ett smörgåsbord, man ska kunna plocka ihop ett individuellt program, förklarar Jenny.

Många av de som tillbringade tid hos Revanschen i fjol, har gått vidare, eller tillbaka till arbete eller arbetsträning.

- Nu ska vi ut och rekrytera men naturligtvis slänger vi inte ut någon som vill fortsätta gå här.

Engagerade i projektet är även Ludvikahälsan, försäkringskassan, och hälsostrategiska gruppen i kommunen, liksom fackliga organisationer som är med i styrgruppen för Revanschen.

På fredagen invigdes de nya lokalerna med symbolisk bandklippning, festliga ballonger och gratulationer.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons