Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatikerförening blommade upp

Annons

Medlemmarna i Reumatikerföreningen har ett stort behov av att ha tillgång till sjukgymnastik och känner en stark oro inför att landstinget har för avsikt att stänga sjukgymnastiken i Smedjebacken.

Under mötet antogs en skrivelse som ska skickas till landstingsledningen där föreningen protesterar mot att sjukgymnastiken läggs ner.

Ett något mindre allvarligt inslag under mötet var besöket av Nanna Karlsson och Helena Bäckskog från Fridhems blommor.

De gav tips om hur snittblommor kan arrangeras för att de ska bli ännu vackrare och tipsade dessutom om hur de ska skötas för att hålla sig längre.

- Tulpaner är känsliga och där är det viktigt att stjälken skärs av med ett rakt snitt och dessutom ska blommorna ha begränsat med vatten i vasen, annars är risken stor att de blir giriga och vissnar i förtid, berättade Nanna Karlsson.

Hon poängterade att svenskarna är en av de nationaliteter som köper allra mest tulpaner.

De visade att tulpaner kan användas och arrangeras på många olika sätt, det handlar bara om att ha lite fantasi.

Den kanske mest populära snittblomman är utan tvekan rosen och även när det handlar om den finns det en rad olika trix för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

-Om själva blomman vill nicka är ett bra sätt att doppa stjälken i kokande vatten under mycket kort stund, då brukar de som regel räta upp sig igen, avslöjade Nanna Karlsson.

Helena Bäckskog berättade att det just nu är en trend att göra lite mer än de traditionella buketterna med blommor.

-Dels har det kommit en rad nya produkter för att göra arrangemang och dels har det blivit en ökad efterfrågan bland kunder som själva vill arrangera sina blommor, berättade Helena Bäckskog.

De lyfte fram en annan sak som gäller alla blommor och det är att aldrig ha blad på stjälken på den del som är i vatten. Det påskyndar processen i blommans åldrande och gör att en bukett vissnar fortare.

Sammantaget fick de 25-tal medlemmar som samlats en hel del tips om hur de kan få ut mer av sina blommor.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons