Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultatlös flygspaning efter försvunna Malin

Annons

På fredagsförmiddagen genomförde Ludvikapolisen i samarbete med polisen i Stockholm omfattande flygspaningar över Mässan efter den försvunna tonårsflickan Malin Eriksson-Dahl.

Men även denna gång kammade polisen noll.

Spaningarna, som utfördes av två lokala kriminalinspektörer ombord på en helikopter, var det tredje eftersöket i de aktuella skogsmarkerna väster om sjön Väsman.

Ett första eftersök gjordes efter det att polisen hade hört den så kallade bilmannen cirka en vecka efter försvinnandet natten till den 7 juni.

I ett senare skede gjordes ett omfattande sök med specialhundar och förare från polisen i Västra Götaland. Hundarna fick enligt uppgift inte upp några spår efter den saknade.

- Uppdraget den här gången var att vi skulle kamma av kalhyggen som finns i skogarna vid Mässan.

- De skulle samtidigt göra en sväng och kolla upp ett längre stycke av sjöstranden för att se om kroppen skulle ha flutit upp, säger kriminalinspektör Folke Andersson.

- Men vi letar hela tiden i blindo och att hon över huvud taget skulle ha varit ute på Mässan bygger helt på bilmannens egen berättelse. Vi har inget annat att gå på, fortsätter Andersson.

- Nu kan vi bara hoppas på bärplockarna om det skulle vara så att hon finns kvar i skogen, slutar kriminalinspektören, som låter förstå att den saknade flickan i princip kan finnas i vilken skog som helst.

För övrigt meddelar polisen att det förekommer dagliga kontroller vid flickans bostad någonstans i Marnäsområdet. Kriminalarna står dessutom i mer eller mindre ständig kontakt med flickans mamma.

Åtal för

olaga hot

LUDVIKA. En 58-åring från Ludvika har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olaga hot.

Enligt stämningsansökan har mannen sagt till sin fru att han skulle bränna ner en annan kvinnas hus.

Frun talade om för kvinnan vad hennes man hade sagt och det hela får nu sitt rättsliga efterspel.

Åklagaren anser att hotet har framkallat allvarlig fruktan hos kvinnan för hennes säkerhet till person och egendom.

Mer läsning

Annons