Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restriktioner för fisket

Annons

Tidigare har endast fiskande herrar tvingats betala för fiskekort. Damer och ungdomar upp till 16 år har fått fiska gratis.

Men när fiskevårdsområdesföreningen höll årsmöte beslutades om ett stopp för damernas gratisfiskande. I jämlikhetens namn måste även de i fortsättningen lösa fiskekort.

Priserna för korten är för dagkort 50 kronor och för veckokort 100 kronor. Ortskort kostar 150 kronor per år, medan utsocknes betalar 200 kronor per år.

I fjol såldes kort för 88 000 kronor, vilket var en minskning med 6 000 jämfört med 2002 års försäljning.

Vid årsmötet beslöts om utsättning av ädelfisk enligt följande: I Bästen öring för 20 000, i Tansen öring för 60 000, i Långsjön öring för 3 500, i Esttjärn regnbåge för 10 000 och i Lässen regnbåge för 10 000 kronor.

I Lortån och Tansån utsätts, för att få en naturlig reproduktion, ensomrig västerdalsöring för 5 000 kronor.

Nya bestämmelser antogs för fiske i Djurforsen. Föreningen vill få upp stammen av öring och harr. Därför ska allt fiske i forsen bedrivas med flugspö och de fiskar som fångas måste sättas tillbaka.

För övrigt kan nämnas att fiskevårdsområdesföreningen även i fortsättningen betalar skottpengar för mink. Ersättningen är 100 kronor per djur.

Styrelsen består av Elis Langemar, ordförande, Olle Johansson, sekreterare, Anders Homman, Mats Stolpe, Dan Tjulander, Bjarne Lundin och Ingvar Nilsson. Kassör utanför styrelsen är Sture Nordén.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons