Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang tävlar om vinpris

Annons

- Oj, vad kul, säger Eva Eberstål, ansvarig för vinlistan på Två rum & kök, när tidningen ger henne beskedet.

Finalen avgörs på mässan Det goda köket i Stockholm den 13 november. Då ska de bästa vinlistorna i tre klasser utses.

Eva Eberstål är utbildad sommerlier, vinkypare. Hon har medvetet valt att ha en vinlista som inte är så omfattande, men som ändå representerar flera olika länder och druvor - både klassiska och nya viner.

- Vi har inte utrymme att ha så mycket vin. Och på det här sättet kan vi byta sorter oftare. Det är roligt, säger Eva.

Hon har också strävat efter att restauranggästerna enkelt ska kunna använda vinlistan tillsammans med matsedeln.

Vad dricker du helst själv?

- Jag är väldigt förtjust i franska Alsace-viner, spanska viner och tyska Franken-viner. Och så champagne, givetvis. En annan ny favorit är viner från Tasmanien.

Munskänkarna är representerade på 120 orter i landet och har mer än 17 000 medlemmar.

Insamlingen av vinlistor har skett genom de olika sektionernas försorg.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons