Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera handikapplatser

Annons

Parkeringsplatserna för handikappade med särskilt tillstånd är inte särskilt många i centrala Falun. De är för det mesta upptagna och man får leta sig en vanlig parkering som kan vara minst lika bra vad gäller avstånd till centrum. Däremot är vanliga p-rutor så smala att det inte går att ta sig ur sin bil. Om man är rörelsehindrad behövs det extra utrymme för att komma i och ur bilen.

Men det värsta är att på p-plats avsedd för handikappad står det ofta, det är verkligen ofta, en eller flera bilar som inte har särskilt tillstånd. I dessa bilar kan föraren sitta kvar under tiden som hans medpassagerare utför ärenden i någon/några affärer. Säger man till att personen tar upp en handikapplats utan rättighet så blir denne bara förbannad.

Varför gör man på det sättet mot sina medmänniskor som ändock har fått sitt särskilda tillstånd på grund av ett fysiskt handikapp? Hur kan man med gott samvete sitta kvar i sin bil och neka att flytta sig när någon ber om det?

Vi handikappade har många hinder att övervinna i vårt samhälle när vi ska ta oss fram. Det mesta är anpassat till friska människor. Låt oss åtminstone få rätten att parkera på för oss avsedd plats.

På tomgång

Då och då kommer det larmrapporter om att lastbilaroch bussar har dåliga bromsar.

Det är tydligen inte det enda felet. Det verkar vara väldigt många som inte går att stänga av, eller kan det vara så illa att det finns chaufförer som struntar i miljön?

Ett exempel. För någon vecka sedan var det en tankbil vid en bensinmack för påfyllning med bensin. Att motorn måste vara igång vid fyllningen är väl en sak, men när det var klart så gick chauffören in på macken och stod där och pratade minst en halvtimme. Motorn var fortfarande igång.

SMB

Mer läsning

Annons