Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resor genom historien i storformat

Annons

- Historia har alltid intresserat mig. Det är spännande att fundera över vad människor som bott på denna jord haft för sig, säger Bo Alström som är född 1937 och har varit professionell konstnär sedan 1965.

Bo Alström är bosatt i Sigtuna och delvis i Toscana i Italien. Han påpekar att den italienska delen av hans liv också märks i hans måleri. Blandde26verkBo Alström ställer ut på biblioteket finns också ett romerskt drama i stort format och Bo Alströms tolkning av hjältekungen Odysseus krigiska äventyr och de frestelser han utsattes för.

Konstverk i det större formatet började Bo Alström arbeta med sedan han haft uppdrag som dekormålare vid Sveriges televsion. Det blev då flera arbeten modell större åt bland andra tv-teatern.

- Det var bara att sätta fart, konstaterar Bo Alström.

Efter uppdragetsomdekormålare vågade Bo också ge sig på målningar av rejält format.

Den som går på upptäcktsfärd bland Bo Alströms verk hittar nedslag i olika tidsepoker, även drottning Kristina. För att nu nämna någon enskild historisk person. Ett spännande besök garanteras och i dag, lördag, är det vernissage. Utställningen pågår till 25 november.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons