Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reserverade oss

Annons

Svar till "Iakttagare i Ludvika", 4/5:

Signaturen fortsätter envist att hävda att vi moderater gått med på alla neddragningar inom landstinget Dalarna och som hans/hennes socialitiska kamrater föreslagit och ständigt föreslår. Sossarna har ju avlövat Ludvika lasarett rejält.

Jag har därför tagit fram den reservation som de tre moderaterna lämnat i landstingsstyrelsen:

"Vi moderater kan inte acceptera att ytterligare besparingar tas inom hälso- och sjukvården, samtidigt som all kringverksamhet som landstinget Dalarna är inblandad igenom huvudmannaskap eller bidragsgivning inte reduceras. Vi reserverade oss därför för förslaget till förmån för vårt eget yrkande att i första hand göra besparingar på landstinget Dalarnas kringverksamheter".

Så lyder delar av reservationen, kom inte med rena lögner om annat. Vi sa också följande om Ludvika lasarett:

"När det gäller dagkirurgin och nattakuten i Ludvika vill vi återigen markera vårt avståndstagande mot att dessa stängs".

Svaret på förslaget om skattehöjning: nej, det får du ta upp i den politiska krets där du hör hemma, hos sossar och kommunisterna. Statsminister Persson har ju varslat om en höjning på en krona och det innebär en ny utgift, för en familj som tjänar 30 000 kronor i månaden tillsammans, att det blir ytterligare 300 kronor i månaden som ska tas till skatt.

Vi tror att skattesänkningar kan få fart på landet. Jag tycker dessutom att det är bättra att stänga Dalatatern än att stänga nattakuten i Ludvika. I dina kretsar tycks man tycka tvärt om.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons