Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reser sig ur askan

Annons

- Det går bra, men det är lite jobbigt att inte ens ha en häftapparat när man kommer till jobbet, säger företagets ägare Peter Sjölund.

De var på måndagskvällen förra veckan som branden utbröt på Ingarvet. Men redan under tisdag lunch fungerade verksamheten igen, berättar Peter Sjölund.

- Personalen fick ledigt dagen efter, men sedan har allt varit nästan normalt. Nu gäller det att inte rulla tummarna utan att komma på fötter igen så fort som möjligt.

I väntan på polisens tekniska undersökning får ingen beträda ruinerna och Peter Sjölund kan endast betrakta förödelsen från företagets tillfälliga baracker. Men så fort undersökningen är klar kan återuppbyggnaden påbörjas.

- Det ska bli skönt att slippa se eländet, tycker Sjölund.

Brandorsaken är alltså inte fastställd, men Sjölund misstänker ett elfel. Det finns inga misstankar om något brott. De största förlusterna i branden är en industriugn med ett värde av cirka 100-150 tusen kronor samt två stora svarvar på cirka 250-300 tusen kronor vardera. Förutom detta förstördes också en mängd papper och verktyg. Den totala kostnaden vill inte Sjölund för närvarande spekulera i.

- Det viktigaste är i alla fall att företagets hårddisk räddades, förklarar han. Och huset och utrustningen var fullvärdesför- säkrat.

På Industrigummering hoppas man på en bättre brandsäkerhet i de nya kommande byggnaderna. Platsen har en olycksdrabbad historik. Den förstörda fastigheten byggdes 1967 och innan dess brann det också.

- Nu jobbar vi för en optimal säkerhet, menar Sjölund. Och vi är fulla av optimism inför framtiden.

- Det är bara att som Fågel Fenix resa sig ur askan och börja flyga igen.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons