Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resande i vård och hälsa

Annons

Lillemors

arbetsdag:

7.30: Träff med rektorn vid en skola i Järna om ett elevärende.

8.15-10: Öppen mottagning vid gymnasieskolan i Vansbro. Riktar sig framförallt för gymnasieskolan och högstadieskolan. Men hit kan det också komma elever från Parkskolan (lågstadieskola) och Västra skolan (mellanstadieskola).

Får bland annat undersöka en elev med halsont, en med ögoninfektion, "operera ut en sticka" och tala med lärare som har funderingar om elever.

Avslutar mottagningen med en fika tillsammans med eleverna vid högstadiet och gymnasieskolan.

10: Nu gäller det att redan ha alla saker packade, för att snabbt kunna lasta i bilen och ge sig av till Berghedens skola i Äppelbo, ett och ett halvt mil bort.

10.30: Öppna mottagningen i Äppelbo öppnas. Samtal, omplåstring av elev, gå runt i klassrum och dela ut tider för vaccination är något av dagens arbete.

12: Avfärd från Äppelbo. Skulle egentligen ha varit till Kvarnåker skola en sväng med vaccinationslappar. Hinner inte eftersom hon har en tid inbokad i Skålö skola. Vaccinationslapparna får bli på måndag. Ungefär tre mil bilresa.

13-14: Elevvårdskonferens vid Skålö skola.

14.30-16.00: Myrbacka skola. Skriver klart det som är kvar att skriva den här dagen. Alla samtal och alla åtgärder noteras i elevernas journaler. Förbereder läkardag nästa vecka.

16-18: Hinner inte klart till 16, utan behöver tid till klockan 18.

Mer läsning

Annons