Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renrätter på menyn

Annons

Pernilla Wiberg Hotel är ett modernt fjällhotell där Dan Lexö är krögare och driver PW kök och bar tillsammans med sitt Team Lexö.

- God mat är en viktig del av helhetsupplevelsen för hotellgästerna och därför gör vi nu en seriös satsning på menyerna och maten på hotellet, förklarar Dan Lexö.

Det var inför fjolårssäsongen som Idre Fjäll valde att arrendera ut samtliga restauranger på fjället. Sedan tidigare driver Kalle Aldén Vildmarksnästet och Charlies medan Restaurang Älgen tagit över Pizzerian. I fjol klev även Dan Lexö med sitt köksteam in och tog över de återstående restaurangerna på fjället.

- Jag vill mena att det är ett klokt grepp. Att driva en krog eller restaurang är så speciell att det krävs kunskap och erfarenhet, menar Dan Lexö.

- Idre Fjäll är bra på backar och boende och då ska man koncentrera sig på det, menar Dan Lexö.

Med ett år på fjället är nu han och hans team redo att ta nästa steg när det gäller satsningen på mat.

- I fjol lanserade vi Dantes restaurang för lätt och snabb mat ute i backen. I år gör vi den stora satsningen här på hotellet. Här ska vi nu servera mat som ska upplevas som en njutning.

En viktig del i den satsningen är lokalproducerad mat.

- Jag fick kontakt med samebyn som har ett modernt slakteri och därifrån beställde vi ren slaktad efter en helt ny princip. Därigenom är vi nu ensamma om att kunna servera renracks, förklarar Dan stolt.

Den rosastekta renracksen kommer garanterat att bli en succé på restaurangen. Den fick även samebyns påkostade slakteri att anta utmaningen, när Dan Lexö beställde ett halvt ton renracks.

Renracks serveras med stuvning av rostad bacon, blomkål och savoykål. Till den serveras en vit portvinssås, smaksatt med hjortron samt Karljohansvamp potatis.

Om hotellets antal stjärnor enbart var beroende av maten, skulle även den femte stjärnan finnas på plats. Men smakar det så kostar. Att äta en sjurätters meny på ett fjällhotell kostar närmare 700 kronor. Därtill kommer dryck, men då är man så nära sjunde himlen man kan komma när det gäller en matupplevelse.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons