Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renovering av stadshotellet i gång

Annons

I fjol tog Hanna Haydo över stadshotellet i Hedemora. Några månader efter övertagandet påbörjades en renovering av byggnaden.

- Det blev mer jobb än vi räknat med, säger han.

Alla 30 rummen får en översyn. Toaletter och duschutrymmen ska ses över. Runt byggnaden har samtliga stuprör bytts ut. Golvet i festvåningen har slipats och lackats.

Även utsmyckningarna vid entrén ut mot stora torget har bytts ut. I planerna ingår renovering, och målning av samtliga fönster runt hotellet vars ena flygelbyggnad med åtta rum under våren helt byggs om.

- De åtta rummen ska vara klara i sommar, säger Hanna Haydo som har ett nära samarbete med stadsarkitekten Michael Bergman.

Eftersom fastigheten är k-märkt måste alla förändringar alltid överensstämma med det gamla.

I sommar ska en uteservering byggas vid Myrgatan. Den ska kunna ta emot 70 till 80 gäster.

- Något tak blir det inte. I stället får uteserveringen stora parasoller, säger Hanna Haydo, som tillsammans med brodern Haydo Haydo steg för steg genomför renoveringen och upprustningen av stadshotellet.

- Vi har gjort åtskilligt med jobb själva. Framför allt förarbetena i alla rummen. Sedan tar vi in yrkesfolk för elarbeten, kakling och rörarbeten.

- Mitt ansvar är att renoveringsarbetena kan fortsätta samtidigt som vi driver vår verksamhet. Diskokvällar på lördagarna samt artistframträdanden en gång i månaden är vår nuvarande planering. Även trubadurer då och då i puben lyfter stämningen.

I ytterligare något år kommer renoveringsarbetena att vara i gång. När dessa är klara berättar Hanna Haydo att de kommer att marknadsföra hotellet som ett fräscht och modernt konferenshotell.

- Det är något som centrala Hedemora behöver. Miljön är unik och något som Hedemora kommun i ännu större omfattning borde marknadsföra.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons