Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

René blir "parkchef"

Annons

-En historisk dag, säger René Mårtenson, ordförande i Dalsällskapet och också mannen som blir verksamhetsledare, i praktiken parkchef.

Han tänker då på att Dalsällskapet startade folkparken 1895 och ansvarade för Säterdalen till i början av 1930-talet. Dalsällskapet i dess nuvarande form startades i maj 2002.

I avtalet ingår att Dalsällskapet ska skapa arrangemang eller förmedla kontakter och upprätta avtal med intresserade arrangörer, arrendatorer med flera. Åtagandet innebär även att arrangera turistisk fäbodverksamhet på fäboden, samt hålla Dalstugan öppen för kaféverksamhet.

Om Dalstugan och fäboden ska drivas i egen regi eller läggas ut på någon entreprenör är inte klart, berättar Mårtensen.

Mårtensen ska jobba till 80 procent med att leda verksamheten. Dessutom ska minst en vaktmästare anställas. Dalsällskapet kommer att få 700000 kronor per år i driftsbidrag från kommunen.

Redan i dag reser René Mårtensen och ytterligare en person till Stockholm för diskussioner med Folkets hus och parker om bland annat medlemskap i organisationen.

Dalsällskapet har fyra danser inbokade under våren sedan tidigare, som ligger utanför det nya åtagandet.

-Det ska bli mer verksamhet i Säterdalen än förra sommaren, förklarar Mårtensen.

Bland annat planeras traditionellt midsommarfirande på midsommarafton, någon bra artist på midsommardagen och även vid några andra tillfällen under sommaren.

I målsättningen finns att ha en hög kvalitet, god service och ett bra miljöarbete.

Vi driver inte Säterdalen för vårt eget nöjes skull, utan har som mål att bidra på ett positivt sätt för kommunens utveckling, förklarar René Mårtensen.

Dalsällskapet är en ideell förening och verksamheten i Säterdalen blir en kombination av professionellt arbete med anställt folk och en hög andel ideellt arbete.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons