Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena snurren, Kärrbom

Annons

- Nu är församlingen indragen i det här som egentligen bygger på enskilda individers uppfattningar. Det ser vi som allvarligt eftersom vi ledamöter varken sagt bu eller bä i ämnet", säger en kyrkopolitiker till tidningen.

Jons Ingemar Larsson är ordförande i Mora kyrkoråd och tidningen frågar honom i vilket forum skrivelsen med bland annat ursäkten för utspelet, daterad den 24 oktober, varit uppe.

- Det har behandlats i ordförandegruppen, alltså styrgruppendär ordförandena för kyrkoråden i Mora, Venjan och Våmhus sitter ordfrande plus kyrkonämndens ordförande, svarar Jons Ingemar Larsson.

Tidningen påtalar för honom att kyrkopolitiker i Mora hävdar att frågan om den ursprungliga protesten mot 1,6 miljonersklubbens kalender aldrig behandlats i något av kyrkans beslutande organ. Följaktligen borde det inte heller finnas några fog för att behandla en ursäkt.

- Jo, frågan har varit uppe i kyrkonämnden som ställt sig bakom både protest och ursäkt, svarar Jons Ingemar Larsson.

Kyrkonämndens ordförande är Bernice Holknekt som i en kort kommentar säger.

- Vi vill jobba inåt med det här, inte föra en dialog via tidningen. I övrigt har jag inga kommentarer.

Kyrkopolitikern vill för tidningen betona att den så kallade styrgruppen inte har någon som helst fullmakt att ta några beslut i den riktning Jons Ingemar Larsson hävdar. Styrgruppen är enbart ett informellt organ.

- Det kan inte heller vara riktigt att kyrkonämnden haft den här frågan uppe. Det finns inga protokoll som bekräftar det, säger kyrkopolitikern.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons