Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rena sabotaget"

Annons

- Refugen hindrar långa fordon, exempelvis de långtradare som transporterar tivolit, att ta sig till och från Sveaparken, säger Tommy Samuelsson.

Nu håller serviceförvaltningen på att placera refuger på gator runt om i Hedemora. Allt för att hindra bilisterna att köra fort.

- Men en av refugerna har placerats intill den enda nedfarten till Sveaparken. Nu blir det omöjligt att köra ned 24 meter långa trailers till Daldansen utan att chaufförerna måste köra över refugerna. Betongrefugen är fastskruvad i asfalten. Att köra över refugen, utan att den skadas, går kanske en gång, men sedan blir det nog frågan om skadegörelse.

Tommy Samuelsson befarar sedan att refugen smulas sönder:

- Jag hade hellre sett att serviceförvaltningen flyttar refugen några meter från korsningen. Allt för att underlätta transporterna till och från Sveaparken. Jag vet att det finns politiska krafter i Hedemora som gärna ser att Daldansen flyttas från Sveaparken.

- Det börjar kännas påfrestande att man också ska behöva tänka på detta i arbetet med Daldansen, säger Tommy Samuelsson. Trots allt har Hedemora kommun de senaste åren varit med och finansierat arbetet med att göra gångvägarna körbara för tyngre fordon. Detta har underlättat för-eningens arbete, men i stället gör serviceförvaltningen något som motarbetar vårt arbete.

Berndt Lennartsson på serviceförvaltningen säger i en kommentar att man tagit hänsyn till att det finns en infart bredvid refugen.

- Refugen har bara tio centimeters höjd. Det går att lägga plankor eller metallplattor på refugen så att trycket från långa och tunga fordon ska kunna avlastas.

- Dessutom går stolparna, som placerats i refugen, att tillfälligt tas bort, säger Berndt Lennartsson som ser placeringen av refugen som nödvändig för att hjälpa gångtrafikanterna att på ett trafiksäkert sätt passera Stationsgatan, säger Berndt Lennartsson.

Mer läsning

Annons