Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama programcirkusen

Annons

- Kommer Cirkus Scott till Mora så blir det inget tivoli med åkattraktioner.

Det säger Gunnar Eriksson på LG -marknader, som ansvarar åkattraktionerna under Morafestivalen. Anledningen är att Mora upplever tidernas evenemangskrock första augustihelgen.

Eller vad sägs om Vasastafetten med närmare 5 000 deltagare fördelade på 450 lag med målgång vid Vasaloppets Hus, Morafestivalen med åkattraktioner på kajområdet vid Saxviken, Europamästerskap för racerbåtar i Saxviken samt Cirkus Scott på gräsplanen intill Saxviken?

Enligt Gunnar Eriksson fungerar det inte med så stora evenemang på en liten yta.

Morafestivalen och dess åkattraktioner bokades preliminärt in före jul förra året och avtal träffades den 24 januari med det lokala bolaget Mora Nuab, som hyr kajområdet av Mora kommun.

Avtalet med Cirkus Scott gjorde Mora kommun senare under året.

- Jag har varit i kontakt med kommunens ansvarige i ärendet Johnny Nilsson. Han hade lovat besked i ärendet före han gick på semester. Det kom inte. Nu är han borta till 5 augusti, måndag efter den aktuella helgen. Får jag inget besked närmaste dagarna från någon på Mora kommun drar vi tillbaka alla attraktioner från festivalen, fortsätter Gunnar Eriksson.

Kommunalrådet Gunnel Söderberg anser att kommunen inget kan göra.

- Vi har avtal med Cirkus Scott och det kan vi inte ändra på.

Hon hänvisar till Sonja Sys på Mora Nuab.

-Jag tycker det är olyckligt att Cirkus Scott är här samma helg som festivalen. En barnfamilj har knappast råd att besöka både en cirkusföreställning och Morafestivalens attraktioner. Publikunderlaget är för litet. Det hade varit bättre att fördela evenemangen på olika helger, är Sonja Sys recept.

Men Europamästerskapen i racerbåt har med avsikt förlagts till Morafestivalens helg för att få en större publik inramning.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons