Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rena panikåtgärderna som bara skapar mer administrativt jobb"

Annons

- En panikåtgärd!

Det säger Birgitta Sacrédeus (kd) om förslaget att fortsätta med anställningsstoppet.

- Det skapar bara mer administrativt jobb och visar att befintliga styrsystem inte fungerar.

Flera oppositionspartier sade nej till flera av punkterna.

Sacrédeus visar att dessa punkter som landstingsstyrelsen nu radar upp bara är gammal skåpmat, eller sådant som redan ingår i avtalet mellan landstingsstyrelsen och landstingsdirektören.

- Här borde man begära rapporter och utvärderingar i stället. Vissa punkter finns med i strukturöversynen. Det är väl bättre att vänta tills man får helhetsgrepp, säger Sacrédeus.

Hon menar att om man nu vill ta bort 150 personer, vore det bättre att tala om var man vill ta bort det i stället för att fortsätta med anställningsstopp som bara skapar merjobb för administrationen med en massa dispensansökningar.

Hagberg slår tillbaka:

- Det är precis det vi ska göra. Kristdemokraterna har inte fattat något. De, eller andra partier för den delen, har inte presenterat några förslag på hur vi kan ta oss ur den här allvarliga situationen. Jag tror inte att de inser allvaret. Linjecheferna får i uppgift att tala om hur man ska kunna ta bort de här 150 tjänsterna. Detta är ett modernt anställningsstopp med planerad personalminskning. När vi ska spara så mycket pengar har vi inte råd att nyanställa. Därav anställningsstoppet, säger Hagberg.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons