Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religiös fostermor plågade barn

Annons

Hon var religiös. Fosterbarnen var besatta av djävulen. Därför plågade hon dem obeskrivligt i många år, hävdar en brittisk domstol.

På torsdagen dömdes 62-åriga Eunice Spry från Gloucestershire till 14 års fängelse av rätten i Bristol.

Hon påstås ha stuckit pinnar i barnens hals, skrubbat dem med sandpapper och låst in dem. Det handlade om "sadistisk tortyr" enligt domstolen.

Eunice Spry, som är Jehovas vittne, förnekade allt men befanns ändå skyldig på 25 åtalspunkter, bland dem grymhet mot barn och hot mot vittnen.

Övergreppen mot barnen, två flickor och en pojke, pågick i 19 år från 1986. Socialtjänsten ska inte ha märkt någonting. Först när barnen lämnade hemmet som vuxna avslöjades vad som hänt.

Den ena av flickorna kom till kvinnan när hon var fem år. Den nu 21-åriga fosterdottern berättade under rättegången att hon tvingades sitta i rullstol i fyra år efter en bilolycka för att Spry skulle få extra bidrag för henne. Pojken, som nu är 18, säger att han låstes in naken i ett rum i en månad vid åtta års ålder. Han ska ha tvingats äta sin egen avföring från golvet.

Spry har inte visat några känslor under utredningen, sade polisinspektör Victoria Martell, som haft hand om fallet.

Enligt Gloucesters kommun tog Spry barnen ur skolan för att undervisa dem hemma så snart hon godkänts som deras förmyndare. Hon ska också ha sett till att de undersöktes av många olika läkare och sköterskor för att hindra att någon fick en komplett bild av vad som pågick.

TT

Mer läsning

Annons