Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Relaxavdelningen på Lugnet borde öppna redan klockan tio"

Annons

Protestlistor med ett 40-tal namn skickades till fritidsnämndens ordförande. Listorna kom från personer som använder sig av relaxavdelningen på Lugnet. De var irriterade över att avdelningen inte öppnar förrän klockan 13 på vardagar. De protesterande anser att det är oansvarigt och snudd på skandal att låta en så fin anläggning stå outnyttjad hela förmiddagarna.

- Det här är en pärla. Den stora varma bubbelpoolen är verkligen något extra som vi borde skryta med i Falun och inte gömma undan. Om avdelningen var öppen längre kunde fler utnyttja den, säger Erik Larsson, som är initiativtagare till protesterna.

Att anläggningen hålls stängd förklarar fritidskontoret med att intresset att utnyttja den tidigare på dagen varit mycket svalt. När den öppnade klockan 12 för ett par år sedan var det bara mellan två och tre personer som betalade in sig.

Att det varit så är fritidskontorets eget fel anser Erik Larsson.

- Det är en fruktansvärt dålig marknadsföring. Många vet inte ens om att anläggningen finns.

Och visste de det så skulle fler komma, det är han övertygad om. Speciellt bra är den för folk med krämpor, framhåller han. Det har han, med sin onda arm, själv erfarenhet av. Sedan han började använda bubbelpolen och ångbastun regelbundet har den blivit mycket bättre.

De många namnunderskrifterna visar på att behovet av mer öppethållande behövs, anser Erik Larsson, som också är irriterad över att anläggningen stängs helt sommartid.

- Den skulle ju vara ett extra plus för alla campare och stugbyn som kunde få ett lyft om anläggningen var öppen, säger han.

Fritidsstyrelsen vill tillmötesgå de protesterande och beslutade att relaxavdelningen öppnar igen i höst en timme tidigare. Det är alldeles för lite, anser Erik Larsson.

- Relaxavdelningen borde öppna redan klockan tio, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons