Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relationsakuten

Annons

Svar till Thorsten H Holm,

den 8 oktober.

Relationsakuten är en vidareutveckling av den kvinnojourverksamhet som tidigare fanns i Leksand. Den tillhandahåller akut hjälp till personer i relationskriser. Stort ansvar tas också för de barn som lever i familjen med relationsproblem.

Styrelsen upplever samarbete med olika aktörer i vårt samhälle som mycket positivt och nydanande. Samarbetet jag vill framhålla och även tacka för är med socialförvaltningen i Leksand kommun, Svenska kyrkan, och många frikyrkoförsamlingar samt näringslivet i Leksand.

Prästens Sten Broman arbete i Relationsakuten ingår i hans ordinarie tjänst som präst i Leksand. Thorsten Holm känner osäkerhet kring Sten Bomans kompetens:

r Master of Divintity Yale University 1982.

r Sacred Theology master Yale University 1985, med fokus på psykoterapi och själavård.

r Han är Clinical member of the American assosiotion of clinical pastoral educators.

r Han prästvigdes 1986 i New England, USA.

r Han återvände 1995 till Sverige och har sedan dess arbetat i Västerås stift som kommunister och i Leksand, Djura och Siljansnäs pastorat.

Sol-Britt Siljedal som sedan många år arbetat med kvinnojourens frågor är till professionen församlingsassistent. Hon är den person i vårt område som har den absolut största erfarenheten av arbetet med kvinnojour. Hon har blivit mycket uppskattad av de myndigheter som hon samarbetat med.

Thorsten Holm ifrågasätter sekretessen och styrelsen kan bara säga att den är självklar enligt kyrkans regler.

ANNA-LENA WINGE

Mer läsning

Annons