Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn förvånad över larmet

Annons

- Jag har inte fått några signaler om att det skulle vara problem på Hillängen och jag besöker faktiskt den förskolan minst ett par gånger i veckan.

Rektor Inger Fransson blev klart överraskad när hon konfronterades med uppgiften om föräldrarnas oro med anledning av det växande antalet barn vid en av dagisets avdelningar.

- Ingen förälder har varit i kontakt med mig om det här och jag har inte fått någon inbjudan till något krismöte, konstaterar hon.

Som chef för det aktuella rektorsområdet kan hon direkt meddela att det inte är planerat för någon nyrekrytering av personal till förskolan på Hillängen.

- Nej, min upplevelse är att man har god kvalité på verksamheten. Alla barn är dessutom inte heltidsbarn. I en grupp har barnen olika schematider. En del omfattas dessutom av allmän förskola med bara 15 timmar barnomsorg per vecka.

I sammanhanget dementerar hon bestämt att det förekommer så kallad överinskrivning.

- Det kan det bara bli om det finns tydliga bestämmelser att fler än ett visst antal inte får vistas i en lokal ur brandskyddssynpunkt eller till exempel om luftsystemet skulle vara underdimensionerat. Vi kan således inte generellt sätta ett tak för hur många barn det får vara på en avdelning, slutar rektorn.

Även Ulla-Britt Mikaelsson (s), social- och utbildningsnämndens ordförande, säger sig vara helt ovetande om föräldrarnas oro för sina barn.

- Det här måste jag kolla upp, lovar hon och låter förstå att hon är beredd att medverka vid krismötet om hon får en inbjudan.

- Jag brukar aldrig vara omöjlig när det gäller att åka ut och träffa folk, säger hon.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons