Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn beordrade; "Mössa på"

Annons

När ska studentmössan på? Den frågan frågan har många blivande studenter ställt sig den senaste tiden. Alla har väntat ut varandra och kanske att det även känns lite pinsamt att vara först. Från och med nu slipper dock VUC-stundenterna alla dessa mössfrågor. Istället har skolan nu skapat något som ska bli en tradition med gemensam mösspåtagning i början av den sista skolveckan.

Rektor Ingemar Karlsson inledde den högtidliga ceremonin med att berätta om hur några elever kom och frågade om det inte gick att anordna en gemensam möss-påtagning, en idé som genast gick hem hos skolledningen. Han fyllde även på med några väl valda ord om skolan och dess studenter innan biträdande rektor Monica Wall tog över och läste en dikt av Karin Boye.

Patrick Fitzhugh, utbytesstudent från St Louis i USA förärades en egen liten ceremoni där hans studentmössa under djup bugning överlämnades av klasskompisen och bästa vännen, Andreas "Dumbo" Andersson. Patrick själv höll ett litet tal på klockren svenska där han tackade sina skolkamrater för det gångna året.

Själva mösspåtagningsakten leddes av Ingemar Karlsson som dock var lite osäker inför uppgiften.

- Jag har aldrig varit med om det här tidigare och vet egentligen inte alls hur vi ska göra, sade rektorn innan han ändå utropade "mössa på", ackompanjerad av musikläraren Mats Bender som slog en trumvirvel.

Stort puss- och kramkalas utbröt innan alla studenterna, ledda av esteternas enda student i år, Therese Ehrling, klämde i med studentsången...i den hääääärliga vårsolens glans, Hurra!!

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons