Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordupptakt för "God Gemenskap"

Annons

Ett av de absolut populäraste arrangemangen som Malungs församling har är "God Gemenskap".

I mer än trettio år har man arrangerat "God Gemenskap" och i snitt kommer det ett 70-tal personer.

Det var 1972 som dåvarande diakonissan Maj-Britt startade "God Gemenskap" och även Syster Greta fanns med på den tiden. I dag är det bland annat diakonissan Solveig Lindstrand och Gussie Moström som håller i "trådarna". När det var årspremiär i Malungs församlingshem kom det hundratalet personer. Det var rekord i antalet besökare.

- Vi har tidigare arrangerat "God Gemenskap" på fredagar men från och med i år har vi torsdagseftermiddagar och det blir åtta gånger på våren och lika många gånger på hösten, säger diakonissan Solveig Lindstrand som var mycket nöjd med starten. Den kunde inte ha blivit bättre. Den var säkert kul för Solveig också av en annan anledning eftersom de som underhöll denna gång var hennes två bröder Trond och Gunnar Korsmoe med sina rötter i Älvdalen samt maken Leif Lindstrand.

Årspremiären handlade mycket om musik av bröderna Trond och Gunnar Korsmoe tillsammans med Leif Lindstrand och det gick verkligen hem bland den stora publiken. Samtliga som underhöll spelar i olika musikband och har under hela sitt liv sysslat med musik. Diakonissan Solveig Lindstrand höll en kort inledning och bland annat presenterades nye komministern Paavo Collin som ska arbeta i Malungs församling.

- Det är verkligen roligt att arbeta med "God Gemenskap" eftersom det är så många som uppskattar det här arrangemanget och vi brukar också ha ett mycket varierat program säger Solveig Lindstrand.

Varje år brukar man också göra en endagarsresa. Förra året skedde detta till Sälen och det var en mycket uppskattad tillställning.

"God Gemenskap" kommer att arrangeras varannan torsdagseftermiddag och nästa gång blir det Malungs kulturchef Margaretha Hedblom som kommer att medverka under rubriken "Kyrkböckerna berättar".

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons