Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort intresse för årets skidskola

Annons

Full fart i backen var det och aldrig tidigare har intresset för Friluftsfrämjandets skidskola varit så stor.

Ett par timmars skidskola på förmiddagen både lördag och söndag i tre veckors tid. Så blir det, och kanske föds en ny Anja Pärsson, Fredrik Nyberg eller varför inte i en snowboardensFredrik Sterner.

Det formligen kryllade av entusiastisk skidskoleungdom.

- Det är första gången vi fått tackat nej till fler deltagare, noterade en av ledarna, Hanna Daniels.

Lite problem med ledare har det allt varit. Hanna hade vid sin sida ledarna Karin Angantyr och Sissi Forsberg. Sedan fanns det några andra ledare men även en och annan förälder som försökte få igång alla småttingarna.

Barn och ungdomar i åldrarna 5-14 år fick lära grunderna i åkningen vare sig det gällde slalom eller snowboard. Och visst hade de minsta snowboardarna lite problem i liften ibland.

Mycket ideellt arbete från ledarhåll, och tur var väl att Rättviksbacken ställt upp och stöttat. Utan dessa båda faktorer kanske det inte blivit någon skidskola över huvud taget?

Det gula, röda och blå gänget gjorde allt för att lära sig utföråkningens tekniska finesser. Bara en sådan sak som att femåringarna fick lära sig att bära skidorna på rätt sätt, och att koppla på skidorna på pjäxorna. Det ska börjas i tid, som det heter. Alla tycktes i alla fall ha roligt denna tidiga vårdag.

Nästa helg blir det säkerligen åka av. Då finns ju en viss rutin att falla tillbaka på, eller...

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons