Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstor bonus på Scania

/

Annons

– Ett lagom bonus. Vi har sålt så in i bänken och sprängt alla ramar för produktionen, säger verkstadsklubbens vice ordförande Håkan Nordgren.

De flesta större verkstadsföretag som går med vinst delar ut bonus till sina anställda.

I år är lastbilstillverkaren Scania det mest generösa företaget. Egentligen fanns ett tak för bonus på 20 500, men efter förhandlingar med koncernfacket i Södertälje blev det 8000 extra till alla anställda.

Bonusens storlek beror på hur mycket fabrikerna producerar, men också på kvalitet.

Efterfrågan på lastbilar är stor just nu. Länderna i gamla Östeuropa köper nytt i stället för gammalt och efterfrågan på lastbilar med avgasrening ökar.

Under 2006 ökade orderingången för Scania med 20 procent och i Falufabriken har alltså volymen ökat med 25 procent på ett år, trots nedläggningsbesked och omställningar.

– När budet från MAN var aktuellt så lovade ju ledningen större utdelning till aktieägarna. Så det var bara rimligt att de lyfte på vårt bonustak också, säger Håkan Nordgren på Verkstadsklubben.

I snitt brukar resultatbonuset ligga på 15 000 kronor.

Nu får inte de Scaniaanställda 28 500 i handen. Summan sätts in i en stiftelse som investerar i aktier och förvaltar summan under tre år.

Beskedet om Scanias nedläggning i Falun kom i mars förra året. Då jobbade runt 680 i fabriken, nu är det över 800. Det beror dels på stor efterfrågan, dels på att man måste lägga upp buffertar inför alla flyttlass.

Både Håkan Nordgren på Verkstadsklubben och Jan Westberg på SIF-klubben är nöjda med de paketlösningar som förhandlats fram. De som fyller 58 nästa år kommer att få avtalspension, med 75 procent av lönen. Det berör ett 100-tal verkstadsarbetare och 20 tjänstemän.

I paketen ingår också starta-eget-seminarier under våren där ett 70-tal anställda deltar. Stöd till vidareutbildning finns också med, men inget genomförs förrän folk blir uppsagda nästa år. Höga krav på produktion gör att arbetsgivaren håller hårt i kunnigt folk.

Mer läsning

Annons