Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsommar för Orsa Grönklitt AB

Annons

Orsa Grönklitts vd har börjat summera sommarsäsongen och hans betyg är "riktigt, riktigt bra".

- Orsa camping har fortfarande en hel del gäster och där är det egentligen för tidigt att slutsummera. Men sommaren har varit fantastisk för campingen och även i Grönklitt har vi rekordsiffror efter en lite trögare start, säger Torbjörn Wallin.

Sommaren för Orsa Camping började mycket positivt och den positiva trenden har hållit i sig även i fortsättningen.

- Även om säsongen inte är avslutad för campingen, kan vi redovisa en volymökning av antalet campingnätter på cirka 9,5 procent eller en omsättningsökning på cirka 15 procent!

- Det var i synnerhet senare delen av juli och första halvan av augusti som var framgångsrika, berättar Torbjörn.

I Grönklitt har boendet beläggningsmässigt släpat efter fjolårets rekordsommar under en stor del av sommaren.

- Men även här har augusti månad varit mycket framgångsrik. Fram till i dag har vi i sommar ökat beläggningen med totalt cirka 2,5 procent i Grönklitt, jämfört med förra årets rekordsommar, eller ca 5,5 procent i omsättning. Hela ökningen har skett hitills under augusti månad.

- Besöksmässigt har Björnparken under den mycket varma delen av sommaren (juli månad), legat efter fjolåret besöksmässigt. Under den långa värmebölja vi hade under några veckor, valde besökarna bort björnparksbesök och prioriterade istället sol och bad, vilket är helt naturligt, säger Torbjörn Wallin.

Även här har augusti månad räddat statistiken och varit mycket framgångsrik. Till och med den sista juli låg björnparken cirka två procent under fjolårets siffror, räknat i antal besök.

- Idag har vi kommit ikapp. Augusti månad hittills innebärcirka 17 procent i ökad omsättning i Björnparken mot fjolåret. Totalt sett ligger vi hittills på ungefär somma nivå som förra året.

Under fjolåret utsåg media Orsa Grönklitt till en av sommarens stora vinnare i Turism Dalarna.

- Vi är mycket glada över att detta nu upprepas igen. Orsa Grönklitt jobbar nu för fullt med byggnationer av nedfarter, snökanoner, boende mm inför kommande vintersäsong.

- Styrkta av framgångarna denna sommar kan vi nu börja planera på stora satsningar även inför nästkommande sommar.

Då planerar vi bland annat nya lekplatser, grillplatser, elplatser på campingen, ny servicebyggnad, utbyggnad av björnparken, utbyggnad av värdshuset på Grönklitt,nytt boende med mera.

Dessutom planeras satsningarför 100-tals miljoner kronor de närmaste tre, fyra åren med bland annat utbyggnad av snökanoner, nya backar, spår, utbyggnad av björnparken, 100-tals nya bäddar, utbyggd camping, rovdjurscentrum med mera.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons