Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordorder till Ludvikaföretag

Annons

- Det är Fortum Sverige som erbjuder Hem-PC till alla anställda i Sverige. Fortum har närmare 4 000 anställda, berättar Mattias Pettersson som sålt storordern och vd Lars-Erik Larson.

- 20 miljoner och vi omsätter 22, myser Larsson som berättar att man tidigare haft Fortum i Dalarna som kund och då skött sig så väl att hela Fortumgruppen nu får Ludvikadatorer.

- Det var vår referens från den affären som fällde avgörandet och det ledde till att vi vann över IBM och Atea (tidigare WM-data/Owell), säger Larsson

1993 bildades Loxodonta och beställningen är av samma storleksklass som det stora Hem-PC projektet företaget hade tillsammans med Ludvika och Borlänge:

- Men det är fem år sedan, säger Larsson.

Storordern från Fortum kommer att löpa över tre år där de första sju miljonerna kommer i år.

- Fortum går ut med sitt Hem-PC erbjudande i augusti, berättar Mattias Pettersson.

Fortums anställda kommer att kunna komponera ihop sina HP-datorpaket och tillbehör som de vill via internetbeställning.

Sedan plockar Loxodontas personal i Ludvika i hop paketen och skickar dem med post där ett annat företag ska sköta montaget hos de Fortumanställda.

- Vi kommer inte att anställa fler, utan hyr in tjänster. Men vi är nu tolv anställda och har ökat 30 procent på ett år berättar Larsson.

Hem-PC är en mindre del i Loxodontas affärside där man i dag har kunder som Ludvika kommuns räddningstjänst och VBU-skolan.

Ett par personer arbetar mot SSAB, andra mot Dellner och en annan stor uppdragsgivare är IBM som sköter ABB Ludvikas datasystem.

- Vi har också ett par andra stora affärer på gång som om de går i lås säkert också kommer att ge en rubrik i NLT, säger Larsson och Pettersson lite hemlighetsfullt.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons