Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordomsättning i GIA

Annons

GIA Industri AB ökade försäljningen med sju procent till 146 miljoner kronor vilket är nytt rekord. Fast på GIA är man inte riktigt nöjd med denna nivå då budgeten låg snäppet högre.

- Vi har under 2004 haft en positiv utveckling när det gäller order från stålindustrin och de allt högre stålpriserna bör också få en positiv effekt när det gäller vår försäljning till gruvindustrin.

Vinsten är dock inget att hurra för, den minskade med en miljon kronor till 3,3 miljoner.

GIA som har rötterna i Bergs-lagens gruvnäring tillverkar maskiner och utrustning till gruv- och tunnelindustrin och merparten av volymerna går på export.

Under 2004 startade GIA en filial i Kina för att öka försäljningen på denna marknad, under 2005 etableras ett nytt försäljningskontor i Tjeckien:

- Vi tror på en ljus framtid i företaget, säger Roger Karlsson, som i bokslutet redovisar att 2005 års verksamhet inleddes med den historiskt sett bästa orderstocken hittills.

GIA har ökat antalet anställda från 64 till 68 under 2004.

Att det går bra syns också att styrelse och vd:s ersättning ökat från 665 000 kronor till 1 167 000 kronor varav en vinstbonus fallit ut med 91 000 kronor.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons