Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga elever ger elva nya lärarjobb

Annons

- Jag är mycket glad över denna positiva utveckling eftersom vi under lång tid har investerat i lokaler, ny teknik, maskiner och personal, säger rektor Nils-Åke Norman.

- Aldrig förr har det varit så många sökande till utbildningarna, samtidigt som vi försöker att tillgodose alla elevers önskan att få gå på gymnasiet i Älvdalen, säger en glad Nils-Åke Norman så här inför skolstarten.

- Intresset har varit stort även bland nyexaminerade lärare att söka sig till Älvdalen. Som exempel kan jag nämna att en tjänst som lärare i samhällskunskap och religion lockade 120 personer att söka jobbet i Älvdalen.

Nils-Åke Norman berättar också att intresset för vuxenutbildning och kvalificerad yrkesutbildning är stort.

- För närvarande har vi två KY-utbildningar med inriktning naturturism och skogsteknik och det är vår förhoppning att starta ytterligare tre KY-utbildningar; då inom fjällsäkerhetsutbildning, restaurang- och turismservice samt industrisvetsmontör.

yvärr ger det utökade antalet elever också vissa problem.

- I dag kan vi endast garantera boende för omkring 140 gymnasielever. Resterande 200 gymnasielever och vuxenstuderande måste vi förlita oss på att de får bostad genom kommunen eller privata hyresvärdar.

- Så om det är någon som har rum eller lägenheter att hyra ut så hoppas jag att de kontaktar skolan, säger Nils-Åke Norman.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons