Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga bilälskare på årets Classic car week

Annons

Köerna ringlade likt en lång orm genom Rättvik när Classic car week avslutades i lördags. Men det gick långsamt när de cirka 2 000 bilarna som kört in på travbanan skulle hem på samma gång.

- Ha ha, ja den där gröna bilen startade härifrån för tjugo minuter sedan och har bara kommit dit, sade Göran Henrikssson från Grycksbo och pekade på en bil trettio meter framåt.

- Det är ingen idé att stressa härifrån, vi sitter och drar i oss lite avgaser medan vi väntar på att det ska glesna.

Han och tre vänner i Pontiacs Early Firebird Club satt i godan ro kvar på sina fällstolar mellan bilarna och väntade på att den värsta rusningen skulle lägga sig. Det lilla sällskapet kunde konstatera att veckan varit intensiv, men kul.

- Just nu är huvudet fullt av intryck, men om två veckor kanske jag åker på gränsträff i Norge, sade Elisabet Sjöberg som kommit i Pontiacen från Vårgårda.

Favoriter under veckan tyckte de var cruisingen, de gamla båtarna på Siljan och tävlingen där bilarna tävlade upp för vägen längs slalombacken. Det enda som de tyckte var lite negativt var just köerna och folkmassorna.

- Men det är fantastiskt att träffa så många med samma intresse, att få gå runt och jämföra och beundra varandras bilar, tyckte Peter Lémon från Stockholm.

Nu kan rättvikarna andas ut. Men för arrangörerna börjar planeringen inför nästa år redan i dag.

JOHANNA ÅFREDS

Mer läsning

Annons