Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga anhållna efter derbyt

Annons

Av de drygt 180 fotbollsfans som greps eller omhändertogs i samband med tisdagskvällens derby mellan Djurgården och Hammarby satt på onsdagen 125 kvar hos polisen.

De är anhållna för våldsamt upplopp och grov skadegörelse.

Antalet anhållna är enligt polisen rekord när det gäller bråk i samband med en fotbollsmatch.

Samtliga anhållna är män mellan 20 och 30 år. Enligt Olingdahl kommer alla att släppas under onsdagen sedan de lämnat salivprov, fingeravtryck och fotograferats. De flesta som hörts har nekat till brottsmisstankarna.

Av praktiska skäl har de misstänkta placerats runt om i de olika polisdistrikten i Stockholms län. Det stora antalet anhållna kräver stora resurser av polisen och åklagarmyndigheten. Fyra åklagare har kopplats in i utredningen.

Bråket började några timmar innan fotbollsmatchen skulle starta på Råsunda. Anhängare till Hammarby hade då sökt sig Östermalmstorg i centrala Stockholm _ ett traditionellt fäste för Djurgårdsfans.

På puben The Londoner samlades många djurgårdare. När polisen fick veta att Hammarbyfansen var på väg mot puben ville polisen köra djurgårdarna med buss till arenan, något som supportrarna vägrade.

Polisen höll då kvar drygt 100 supportrar i restaurangen mot deras vilja, ett initiativ som blev startskottet för en omfattande skadegörelse. Glasrutor och inredningen i restaurangen förstördes.

Krogens ägare lägger skulden för skadegörelsen och bråket på polisen.

TT

Mer läsning

Annons