Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordinvasion väntar fjällen

Annons

Det är naturligtvis den största helgen under vintern och samtidigt den bästa tiden om man vill vistas i fjällen.

- Hittills har det varit en mycket bra vinter för de svenska fjällen och Sälenfjällen i synnerhet. Om säsongen avslutas med en bra april - och det verkar den göra - så komner det att bli en av de bästa säsongerna någonsin, säger SLAO:s vd, Hans Gerremo.

Fjällturisterna kan räkna med att det inte bara blir trångt i skidbackarna under påskhelgen. Det kommer också att vara trångt efter vägarna upp mot fjällen.

- Vi varnar för att det kan vara mycket tät trafik tidvis och vi uppmanar alla att vara ute i god tid då man åker till eller från Sälenfjällen, säger Malungspolisen, som redan börjat notera att trafiken tätnat upp mot fjällen. Det kan också nämnas att det kommer att vara många trafikkontroller där både hastigheten och nykterheten kommer att kontrolleras.

Samtliga skidanläggningar i Sälenfjällen från Stöten i norr till Kläppen i söder konstarerar att de har i stort sett fullbokat och att man ser fram mot något av en rekordpåsk i Sälenfjällen.

Det kommer också att vara en hel del arrangemang under påskdagarna och det kanske mest omtalade är tävlingen Uppåt Väggen i Hundfjället som varje långfredag brukar locka tusentals åskådare.

Tävlingen går ut på att man med skidutrustning tar sig uppför Sälenfjällens brantaste skidbacke Väggen och sedan åker nerför branten med samma skidutrustning som man burit upp. Den som kommer först i mål blir Väggenmästare. Här är antalet deltagare maximerat till 75.

Tävlingen startar mitt på dagen, men flera timmar innan tävlingstart så bjuds det på en mycket varierad underhållning och bland annat är det bandet Bortalaget som ser till att stämningen är hög denna dag.

- Det här har blivit en folkfest och förra året hade vi exempelvis fyra tusen personer på det after ski vi hade utomhus, säger Owe Sivertsen, marknadschef vid Hundjället.

I år kan vi avslöja att på denna after ski som är vid Tandådalens Wärdshus kommer bland annat Jan Johansen och Jerker från Fame Factory att deltaga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons