Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordhelg i fjällen

Annons

- Det har varit en kanonhelg. Det har varit fullbokat överallt och det här måste ha varit den bästa påskhegen i Sälenfjällen någonsin tror Jonas Mareniusson och Owe Sivertsen som arbetar åt Skistar i Sälenfjällen.

Det har varit många publikdragande arrangemang. Tävlingen Uppåt Väggen vid Hundfjället på långfredagen hade till exempel sin största publik hittills under de 14 år man haft arrangemanget.

Under tre dagar var det också fullt med aktiviteter vid Sälfjällstorget och dit kom tusentals personer varje dag. Framför allt hade man mycket underhållning för familjer med barn.

- Det här har blivit större och större. Vi började med en dag för några år sedan och nu hade vi aktiviteter i tre dagar och nästa år kommer det att bli ännu större, säger Tomas Kaiser som var med och arrangerade händelserna vid Sälfjällstorget.

Varje år ökar antalet norska turister i Sälenfjällen. Och detta beror bland annat på att det är betydligt billigare att fira påsken i svenska fjällen jämfört med de norska.

- Vi har firat påsken i Sälenfjällen under många år och tycker det är toppen, säger familjen Pedersen som kommer från Lövenstad i Norge. Familjen har också hus i Tandådalen och konstaterar att påkhelgen i Sälenfjällen slår allt annat.

Även när det gäller trafiken har det varit en mycket intensiv helg och bilisterna har skött sig mycket bra. Inga svårare trafikolyckor har inträffat i sälenområdet och bilisterna har också i övrigt skött sig mycket bra säger polisman Sten-Åke Axelsson som varit i Sälenfjällen med trafikpolisen i Dalarna under hela påskhelgen.

Det kommer att vara mycket turister i Sälenfjällen även under den kommande veckan och anläggningarna noterar även rekordsiffror när det gäller bokningar för veckan efter påsk.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons