Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordcruising i Vansbro

Annons

- Så här många bilar har vi aldrig haft här tidigare och det är verkligen kul att både gamla och unga går ut och ser till att det blir en folkfest, säger en trött Lars Olsson från klubben dagen efter succén.

Redan tidigt på eftermiddagen fylldes utställningsområdet vid Brosågen på med både bilar och motorcyklar och mängder av motorentusiaster strosade omkring bland skönheterna där det också fanns möjlighet att rösta på de utställda ekipagen. Stor publikfavorit blev Rune Jonssons pietetsfullt renoverade Chevrolet BP-tankbil från 1942 före Sven Forsbergs Ford Fairline. Favorit bland motorcyklarna var Jörgen Nilssons Husqvarna "Rödmyra".

Däckbrännartävlingen lockade tyvärr lite för få deltagare för att motsvara de tusentals åskådarnas förväntningar men klubbens egen Jan Rud bjöd ändå på det bästa "spinneriet" och tog hem segern med sin Pontiac Trans Am.

Under tiden fylldes gatorna på med entusiastfordon av alla de slag och rundan runt centrum blev efterhand en enda lång bilkö i båda riktningarna. Även kring mackarna och klubbens egna försäljningsställen av "raggarburgare" fylldes varje kvadratcentimeter med bilar.

Den utlovade motorsprängningen av en Pontiac V7-motor - den åttonde cylindern sprängdes redan ifjol - försenades åtskilligt då arrangörerna inte lyckades få den att starta.

- Det hade säkert gått bättre om inte brorsan Lars förväxlat flaskorna med rostlösare och startgas, säger Per Olsson skadeglatt.

Lars Olsson lär säkert få äta upp rostlösningssprutandet i förgasaren under en lång tid framöver. Till slut small motorn ändå i gång och tömd på såväl vatten som olja överlevde den i 22,54 sekunder innan den nu går till den eviga vilan. Peter Gustafsson och Tommy Andersson fick dela på förstapriset sedan de båda gissat exakt rätt.

Att Little Boo & The Virgins spelade perfekt bilträffsmusik gick inte att ta miste på och det röjdes rejält framför scenen i Lokparken under hela kvällen.

För de som nöjde sig med att ta sig runt centrum till fots hade köpmännen även i år nostalgiskyltat i sina butiker med cruisingtema och 1950-tal. Till bäst skyltade butik valde publiken Blomsterglädje på Järnvägsgatan.

- Vi är otroligt tacksamma för att butikerna ställt upp och lagt ned ett enormt arbete med sina skyltfönster, säger SHRA:s Karin Lindgren.

Som vanligt såg klubbens medlemmar till att hela området städades under natten och när morgonsolen kröp upp över horisonten fanns inte ett spår kvar av vad som pågått någon timme tidigare. Förutom några svarta streck efter någon gasglad muskelbilsägare.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons