Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordår för OK

Annons

I de 55 miljonerna ingår inte enbart drivmedelsförsäljning, utan även bland annat butiksförsäljning av livsmedel och tillbehör.

- Det är inte så konstigt att vi ökat omsättningen med nästan 2,3 miljoner kronor. Dels har ju bensinpriset gått upp och dels har vi fått in posttjänsterna, säger stationschefen Roger Mattsson som en förklaring till ökningen.

Att den sålda volymen av bensin har minskat beror enligt Roger Mattsson inte enbart på att literpriserna nått upp till rekordnivåer.

- Det som haft störst påverkan tror jag är förra årets priskrig strax söder om Dalarna. Fjällturisterna som kom söderifrån var medvetna om "kriget" och passade på att tanka fullt där bensinen var som billigast. Samma sak gällde ofta för dem som åkte söderut. De väntade med att tanka till de kom till priskrigsområdet, förklarar han.

Det betydde i många fall att besöken vid OK i Djurås uteblev. Men tappet i bensinförsäljningen har ytterligare en förklaring: Antalet dieselbilar fortsätter att öka och det har fört med sig en kraftigt ökad dieselförsäljning. Totalt sålde OKQ8 i Djurås förra året 3 246 kubikmeter drivmedel. Tack vare dieseln blev ökningen 16 kubikmeter.

I framtiden kan det bli fråga om ännu ett drivmedel, utöver bensin och diesel: etanol.

Roger Mattsson berättar att det finns planer på en investering i en etanolpump och även en ombyggnad av butiken. Men några investeringsbeslut finns ännu inte.

OK-distriktet nummer 17, där - förutom OK-stationen i Djurås - också automatstationerna i Mockfjärd och Insjön ingår, har inte mindre än 4 750 medlemmar.

Vid stämman, som hölls på tisdagskvällen, fick styrelsen förnyat förtroende: Torbjörn Ingmarsson, ordförande, Anna Kämpe-Karlström, sekreterare, Anders Maberg, Thomas Mattsson och Hans Göransson.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons