Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för Orsa camping

Annons

Efter vintersäsongen drogs bolaget med ett rejält minus gentemot budget, trots en fantastisk volym och intäktsutveckling.

- Anstormningen av gäster gjorde det svårt för oss att hålla kostnaderna nere under vintersäsongen, men sommarens fina turistsommar ger oss det bästa resultatet under de fem år jag arbetat i Orsa, säger Mikael Ahlerup.

Besöksmässigt är årets sommar utan konkurrens den bästa någonsin för campingen.

- Till saken hör att vi även förra året slog alla tidigare rekord. Nu kom vi igen och ökade antalet gästnätter med 24,9 procent. Det är en enorm ökning och innebär att vi totalt haft 5 700 fler gästnätter än förra året.

- Vi har haft ett ledningsgruppsmöte och diskuterat resultatet med personalen och bolaget. Den allmänna uppfattningen är att gästerna stannat fler nätter i Orsa än tidigare år och att de även varit enormt nöjda med både campingen och Orsa. Ofta får vi höra att Orsa har den finaste camping som gästerna besökt.

Mikael Ahlerup är noga med att ge en eloge åt Orsa kommun och de politiker som valt att satsa på campingen.

- Det är Orsa Grönklitt som kommit med idéerna, men det är ägaren Orsa kommun som tagit besluten. Helhetslösningen med renovering av simbadet, anläggande av äventyrsland, skeppet och vattenrutschkanan börjar nu ge effekt.

- Trots att simbadet slog rekord i fjol har antalet besök där ökat med hela 65 procent. Helt otroligt! Vi har också märkt att det inte enbart är ortsbor och turister som besöker badet, utan allt fler kommer från Siljansregionen, och då främst från Mora.

Även om siffrorna redan nu pekar mot en rekordsommar så kan resultatet bli ännu bättre.

- Vi har märkt en klar trend att den svenske turisten allt mer väljer att skjuta på sin semester från juni till augusti. Det gör att vi nu för första gången kör för fullt till den 20 augusti.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons