Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehabstopp på Älvuddens sjukhem

Annons

Socialnämnden beslutade i går att avveckla rehabiliteringsplatserna på Älvuddens sjukhem. I stället ska de patienter som behöver rehabilitering få det i det egna hemmet.
- Det är ont om platser på sjukhemmet och i och med detta hoppas vi kunna låta alla som bor på Älvuddens sjukhem vara kvar, och slippa förlägga patienter till Insjön, säger socialnämndens ordförande Kjell Andersson.

Intagningsstopp på rehabiliteringsavdelningen kommer att införas snarast, och avdelningen kommer att avvecklas efterhand som patienterna skrivs ut.

Välbesökt

musikstund

GAGNEF. Uppslutningen var stor i Gagnefs kyrka när det bjöds på musikandakt. Lena Liss och Mikael Wikman underhöll bland annat med sånger av Lina Sandell, till 100-årsminnet av hennes död.

Fäbodvandring

med anekdoter

BJÖRBO. Ett tjugotal tappra personer trotsade knottmyriaderna under en intressant vandring i Lövbergets fäbod. Malte Enmalm delade med sig av spännande och roande anekdoter ur sitt rika minnesarkiv. Han frammanade bland annat stora bygdeprofiler som Harskötten och Gummerus, från den tid då skogsråndan fortfarande kunde göra livet surt för folket på buan.

Prästsläkt

återförenades

GAGNEF. Olaus Laurentii släktförening, namngiven efter Olov Larsson, mer känd som prästen Olaus Laurentii, har haft sin årliga släktträff. Träffen inleddes i Gagnefs kyrka där Laurentii-ättlingen Stig Eklund, präst liksom sin anfader, ledde högmässan.

Efter mässan följde årsmöte, lunch och visning av gamla fotografier. Stig Eklund avtackades som ordförande och lämnade plats åt den nya ordföranden Maj Kämpe från Djurås.

Olaus Laurentii släktförening bildades år 1954 av lantbrevbäraren Erik Sundlöf.

Berättardag

i minnesstugan

GAGNEF. Trivselkvällarna i minnesstugan i Gagnef inleds på torsdag kväll. Kajsa Britta Frogner, som började sin karriär som operasångerska innan hon blev präst, berättar om sitt liv och visar bilder.

Två veckor senare, den 12 juli, är det dags för jubileumsträff på tunet.

Mer läsning

Annons