Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehabcenter behöver mer pengar

Annons

Malingsbo rehabcenter har etablerat sig vid herrgården i Malingsbo och har som inriktning att hjälpa människor med missbruk. Kundbasen är företag där det finns anställda med missbruksproblem. Företaget ägs av bland annat Västanfors församling och Västerås stift.

- Vår inriktning är att ta hand om människor som fortfarande har sin anställning kvar och inte har fallit rakt igenom det sociala systemet, berättar Tommy Elmertoft.

På anläggningen i Malingsbo har de tolv vårdplatser, åtta för män och fyra för kvinnor.

För att verksamheten ska bära sig ekonomiskt behöver de ha fyra personer inskrivna per månad. Den kvoten har de under inledningsskedet inte lyckats att klara.

Fram till augusti förra året hade det egna kapitalet förbrukats till så stor del att det blivit negativt och då tvingades bolaget kalla till en extra bolagsstämma.

- Det fanns i det läget tydliga signaler om att företaget skulle börja visa positiva siffror och vi fick åtta månader på oss att rätta till siffrorna, säger Tommy Elmertoft.

Prognosen stämde till en viss del, årets sista månader gick jämnt upp, med undantag för december som visade på ett plus på cirka 50 000 kronor.

- Allt tyder på att det går jämnt upp även i januari i år, men det räcker inte för att återställa det egna kapitalet, konstaterar Elmertoft.

För att få ordning på ekonomin behöver ägarna skjuta till 400 000 kronor. När styrelsen nyligen hade sitt sammanträde togs det inget beslut om tillskott av pengar. Beslutet hänsköts fram till bolagsstämman som ska hållas i mars.

- Vi fick i varje fall positiva signaler från styrelsen och med tanke på hur det hela har utvecklats tror jag att vi får ett tillskott av kapital.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons